Dobrodošli na spletni strani Slovenskega društva učiteljev tujega strokovnega jezika (SDUTSJ)

NOVICE

Kongresni ambasador Slovenije – vabilo

Vabljeni na spletno predstavitev kongresnih ambasadorjev in ambasadork Slovenije, ki bo v ponedeljek, 30. 11. 2020, od 16.00 do 17.00. Kongresna ambasadorka Slovenije bo tudi dr. Saša Podgoršek, predsednica SDUTSJ! Kliknite na "Več" za dostop do dodatnih informacij in...

Večjezična konferenca TJS v Beogradu (april 2021)

Aprila 2021 bo v Beogradu večjezična konferenca TJS. Rok za oddajo izvlečkov je podaljšan do 15. 11. 2020. Več informacij je na voljo tukaj.

2. mednarodna znanstvena konferenca SDUTSJ

Društvo je 15. in 16. oktobra 2020 uspešno organiziralo svojo 2. mednarodno znanstveno konferenco Slovenskega društva učiteljev tujega strokovnega jezika (SDUTSJ) z naslovom »Tuji jeziki stroke: Priložnosti in izzivi poučevanja in raziskovanja«. Zaradi omejitev, ki...

Tradicionalka po Vipavski dolini

Skozi prečudovito mavrico smo se na prvi jesenski dan od blizu in daleč pripeljale tja, kamor je rad zahajal že Erazem Predjamski. Malo zaradi črešenj, malo pa zagotovo zaradi prijaznih Vipavcev. Temu bi pritrdili tudi vsi mednarodni študentje na izmenjavi pa tudi me,...

Nova spletna stran Hrvaškega društva učiteljev TJS v visokem šolstvu

Hrvaško društvo učiteljev tujega jezika stroke v visokem šolstvu ima novo spletno stran. Vabljeni k ogledu.

Online TJS konferenca – Aschaffenburg, Nemčija

Članice in člani SDUTSJ smo vljudno vabljeni k sodelovanju na spletni konferenci, ki bo potekala 23. in 24. 11. 2020 v Aschaffenburgu v Nemčiji. Več informacij je na voljo tukaj.

Online TJS konferenca – SZOKOE – Budimpešta,

Članice in člani SDUTSJ smo vljudno vabljeni k sodelovanju na vsakoletni konferenci SZOKOE, madžarskega društva učiteljev TJS, ki bo letos online. Vse potrebne informacije so na voljo na tej povezavi.

Odziv SDUTSJ na predlog predpisa Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju

SDUTSJ se je odzvalo na predlog predpisa Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. Naš odziv v celoti najdete tukaj.

Konferenca TJS v Zagrebu

Hrvaško društvo učiteljev TJS v visokem šolstvu v Zagrebu 1. in 2. julija 2021 organizira tradicionalno konferenco, na katero smo vljudno vabljeni člani in članice SDUTSJ. Več informacij je na voljo na njihovi spletni strani.

Vabilo k objavi in obvestilo – GERAS

Revija ASp, ki jo izdaja društvo GERAS, se bo zaradi trenutne situacije v 78. številki osredotočila na novo temo: ASp 78: Teaching ESP in a major health crisis situation. Dodatne informacije so na voljo tukaj.  Iz GERAS-a sporočajo še, da je izšla 40. (junijska)...

MEDNARODNE KONFERENCE

Vse informacije o mednarodnih znanstvenih konferencah SDUTSJ. Naslednja bo potekala od 14. do 16. maja 2020.  

O DRUŠTVU

Vse o nas: kdo smo, naši cilji, interesne skupine, aktivnosti, znanstvena konferenca, sofinanciranje, monografije, oddaja o nas, učna gradiva in bibliografije.

SPLETNI DNEVNIK

Pokukajte v naš spletni dnevnik, kjer lahko spremljate novice, poročila in zanimivosti, povezane s poučevanjem TJS. Novice lahko prispevate tudi sami.

PROJEKTI

Vse o naših najaktualnejših in preteklih projektih o poučevanju in raziskovanju tujih jezikov stroke. 

REVIJA SCRIPTA MANENT

Prosto dostopna in recenzirana znanstvena revija, ki povezuje teorijo in prakso v poučevanju TJS.

ZBIRKA INTER ALIA

Zbirka publikacij društva, ki vsebuje zbornike prispevkov s srečanj, ki jih organiziramo za učitelje TJS na srednjih, višjih, visokošolskih in univerzitetnih programih.

ZNANSTVENA MONOGRAFIJA

Publikacija, ki združuje del raziskovalnega znanja s področja slovenskih raziskav TJS in predstavlja poučevanje TJS kot na raziskavah utemeljeno raziskovalno področje.

ZANIMIVE POVEZAVE

Spletne strani nekaterih domačih in tujih strokovnih združenj s področja TJS.