Dobrodošli na spletni strani Slovenskega društva učiteljev tujega strokovnega jezika (SDUTSJ)

NOVICE

Nova spletna stran Hrvaškega društva učiteljev TJS v visokem šolstvu

Hrvaško društvo učiteljev tujega jezika stroke v visokem šolstvu ima novo spletno stran. Vabljeni k ogledu.

Online TJS konferenca – Aschaffenburg, Nemčija

Članice in člani SDUTSJ smo vljudno vabljeni k sodelovanju na spletni konferenci, ki bo potekala 23. in 24. 11. 2020 v Aschaffenburgu v Nemčiji. Več informacij je na voljo tukaj.

Online TJS konferenca – SZOKOE – Budimpešta,

Članice in člani SDUTSJ smo vljudno vabljeni k sodelovanju na vsakoletni konferenci SZOKOE, madžarskega društva učiteljev TJS, ki bo letos online. Vse potrebne informacije so na voljo na tej povezavi.

Odziv SDUTSJ na predlog predpisa Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju

SDUTSJ se je odzvalo na predlog predpisa Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. Naš odziv v celoti najdete tukaj.

Konferenca TJS v Zagrebu

Hrvaško društvo učiteljev TJS v visokem šolstvu v Zagrebu med 19. in 20. februarjem organizira tradicionalno konferenco, na katero smo vljudno vabljeni člani in članice SDUTSJ. Več informacij je na voljo tukaj.

Vabilo k objavi in obvestilo – GERAS

Revija ASp, ki jo izdaja društvo GERAS, se bo zaradi trenutne situacije v 78. številki osredotočila na novo temo: ASp 78: Teaching ESP in a major health crisis situation. Dodatne informacije so na voljo tukaj.  Iz GERAS-a sporočajo še, da je izšla 40. (junijska)...

Zaščiteno: Člani delimo rešitve za ocenjevanje na daljavo

Password Protected

To view this protected post, enter the password below:

Pogovor o ocenjevanju znanja tujega jezika stroke

24. aprila smo se večjem številu zbrale na jezikovalnici, da bi izmenjale izkušnje z ocenjevanjem znanja tujega jezika stroke v času izrednih pedagoških razmer. Srečanje je bilo priložnost, da smo izpostavile nekatere probleme ocenjevanja pri svojih predmetih ter...

Pomladna jezikovalnica

Skupina za e-učenje je v marcu izvedla spletno jezikovalnico, na kateri je gostila lekt. dr. Mojca Jarc predstavila svojo doktorsko disertacijo z naslovom 'Pisni žanri v gradivih za poučevanje francoskega jezika stroke'. Spregovorila je o načinih obravnave žanrov v...

TJS konferenca v Novem Sadu, 17. in 18. 9. 2020

17. in 18. 9. 2020 bo v Novem Sadu konferenca The Importance of Learning Professional Foreign Languages for Communication between Cultures. Več informacij najdete v priponki.

MEDNARODNE KONFERENCE

Vse informacije o mednarodnih znanstvenih konferencah SDUTSJ. Naslednja bo potekala od 14. do 16. maja 2020.  

O DRUŠTVU

Vse o nas: kdo smo, naši cilji, interesne skupine, aktivnosti, znanstvena konferenca, sofinanciranje, monografije, oddaja o nas, učna gradiva in bibliografije.

SPLETNI DNEVNIK

Pokukajte v naš spletni dnevnik, kjer lahko spremljate novice, poročila in zanimivosti, povezane s poučevanjem TJS. Novice lahko prispevate tudi sami.

PROJEKTI

Vse o naših najaktualnejših in preteklih projektih o poučevanju in raziskovanju tujih jezikov stroke. 

REVIJA SCRIPTA MANENT

Prosto dostopna in recenzirana znanstvena revija, ki povezuje teorijo in prakso v poučevanju TJS.

ZBIRKA INTER ALIA

Zbirka publikacij društva, ki vsebuje zbornike prispevkov s srečanj, ki jih organiziramo za učitelje TJS na srednjih, višjih, visokošolskih in univerzitetnih programih.

ZNANSTVENA MONOGRAFIJA

Publikacija, ki združuje del raziskovalnega znanja s področja slovenskih raziskav TJS in predstavlja poučevanje TJS kot na raziskavah utemeljeno raziskovalno področje.

ZANIMIVE POVEZAVE

Spletne strani nekaterih domačih in tujih strokovnih združenj s področja TJS.