Dobrodošli na spletni strani Slovenskega društva učiteljev tujega strokovnega jezika (SDUTSJ)

NOVICE

Avtorske pravice v izobraževanju

Inštitut za intelektualno lastnino v sodelovanju z Arnesom v februarju izvedel brezplačni webinar na temo avtorskih pravic v izobraževanju – udeležila se ga je široka paleta kolegic in kolegov iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter višjega šolstva. Po uvodnem...

Spletna konferenca TJS “Foreign Languages and Tourism” – 12. in 13. 11. 2021 (UP FTŠ)

12. in 13. 11. 2021 bo Fakulteta za turistične študije UP organizirala spletno konferenco z naslovom "Foreign Languages and Tourism". Abstrakte sprejemajo do 1. septembra 2021, več informacij pa je na voljo na spletni strani konference (klik na Več).

Predavanje prof. Michaela Byrama “Developing and Researching Education for Intercultural Citizenship”

V torek, 20. 04. 2021, ob 16.00 bo zaslužni profesor Michael Byram z Univerze v Durhamu, Velika Britanija, v sklopu doktorskega študija programa Jezik in medkulturnost koprske Fakultete za humanistične študije izvedel spletno predavanje z naslovom "Kako razvijamo in...

Konferenca “Advancing Translation Studies” na Univerzi v Oslu (22. – 24. junij 2022)

Fakulteta za humanistične študije Univerze v Oslu bo od 22. do 24. junija organizirala konferenco "Advancing Translation Studies". Rok za oddajo povtetkov je 30. maj 2021, dodatne informacije pa na voljo na spletni strani konference (klik na Več).  

TJS konferenca v Budimpešti – 9. september 2021

Oddelek za uporabno angleško jezikoslovje Univerze Eötvös iz Budimpešte člane SDUTSJ vabi na konferenco, ki bo 9. septembra 2021. Rok za oddajo izvlečka je 1. junij 2021, več informacij in pa na voljo tukaj.

Nova številka revije Iberica

Vabljeni k branju nove številke revije Iberica, ki je ena izmed vodilnih revij na področju poučevanja in raziskovanja tujih jezikov stroke. Najnovejša številka je na voljo na naslednji povezavi: http://www.aelfe.org/?s=revista&veure=40.  

Najnovejše novičke iz francoskega društva GERAS

GERAS 2021: 42. konferenca (na daljavo) – Več informacij o konferenci najdete na: https://aila.info/42th-geras/ SAES 2021: 60. konferenca (na daljavo) – Več informacij o konferenci najdete na: https://congres2021.saesfrance.org ESSE 2021: 15. kongres ESSE (na daljavo)...

Spletna TJS konferenca v Zagrebu – UNSVJU, 1. in 2. 7. 2021

5. konferenca UNSVJU, ki bo v Zagrebu 1. in 2. julija 2021, se bo izvajala v spletni obliki. Vse informacije o konferenci so na voljo tukaj: http://unjsvu.hr/en/conference-2021

Svetovni kongres modernih jezikov – FIPLV

Mednarodno združenje učiteljev jezikov FIPLV, kjer je med člani tudi SDUTSJ, bo med 27. in 29. junijem 2022 v Varšavi organiziralo Svetovni kongres modernih jezikov. Več informacij je na voljo na spletni strani FIPLV: https://fiplv.com/

Dr. Saša Podgoršek – Kongresna ambasadorka Slovenije!

Na podelitvi, ki je letos z Gospodarskega razstavišča potekala prek spleta, je bila v sklopu Slovenskega ambasadorskega programa za kongresno ambasadorko Slovenije imenovana tudi naša predsednica, dr. Saša Podgoršek!

MEDNARODNE KONFERENCE

Vse informacije o mednarodnih znanstvenih konferencah SDUTSJ. Naslednja bo potekala od 14. do 16. maja 2020.  

O DRUŠTVU

Vse o nas: kdo smo, naši cilji, interesne skupine, aktivnosti, znanstvena konferenca, sofinanciranje, monografije, oddaja o nas, učna gradiva in bibliografije.

SPLETNI DNEVNIK

Pokukajte v naš spletni dnevnik, kjer lahko spremljate novice, poročila in zanimivosti, povezane s poučevanjem TJS. Novice lahko prispevate tudi sami.

PROJEKTI

Vse o naših najaktualnejših in preteklih projektih o poučevanju in raziskovanju tujih jezikov stroke. 

REVIJA SCRIPTA MANENT

Prosto dostopna in recenzirana znanstvena revija, ki povezuje teorijo in prakso v poučevanju TJS.

ZBIRKA INTER ALIA

Zbirka publikacij društva, ki vsebuje zbornike prispevkov s srečanj, ki jih organiziramo za učitelje TJS na srednjih, višjih, visokošolskih in univerzitetnih programih.

ZNANSTVENA MONOGRAFIJA

Publikacija, ki združuje del raziskovalnega znanja s področja slovenskih raziskav TJS in predstavlja poučevanje TJS kot na raziskavah utemeljeno raziskovalno področje.

ZANIMIVE POVEZAVE

Spletne strani nekaterih domačih in tujih strokovnih združenj s področja TJS.